Archiv článků

Domácí tatarka

19.11.2012 23:56
recept je: jedno celé vejce, 250 ml rostlinného oleje, čtvrt lžičky soli, trochu pepře, lžička plnotučné hořčice, petrželku (nesmí být mokrá) dáme do vysoké úzké nádoby a tyčovým mixerem táhneme zespodu nahoru okamžitě se udělá tuhá hmota. a za pár vteřin je hotová majonéza a tatarku domíchám...

Jablečný ocet

24.10.2012 21:39
Kilogram dobře omytých jablek zbavených stopek a okvětí nastrouháme na hrubém nerezovém struhadle i se slupkami a jadérky. Vložíme je do pětilitrové sklenice, zalijeme studenou vodou ( asi 5 cm pod okraj) přiklopíme talířkem a necháme v teple. Dvakrát denně obsah láhve promícháme. Zhruba po 10...

Zavařené fazole

14.10.2012 23:30
  FAZOLOVÝ SALÁT: výborné i jako hlavní jídlo nebo s klobásou, velmi chutné, zavařená rychlovka. 1kg fazolí 1kg cibule 1kg rajčat 1kg papriky Vše nakrájet Ocet, cukr,   Deko, olej,   bobkový list. Fazole vařit do poloměka (cca 15min) v...

Pozitivní afirmace Film

14.10.2012 22:42

Domácí prášek na praní

14.10.2012 22:08
Domácí gel na praní Ekologický, šetrný k pokožce a také velmi levný prací prostředek.  Potřebujeme: prací mýdlo - jelen, lanza (musí se nechat vyschnout je mazlavá) soda na praní v prášku 1/4 sáčku což je 75g teplá voda uzavíratelná nádoba na  cca 10 litrů Mýdlo...

Jablečný sirup

14.10.2012 16:50
Jablečný sirup z moštu. Jablka vymoštujeme, necháme jeden den odstát a potom nabíráme shora aby se nám kal nedostal do sirupu. Potřebujeme: 6,5 litru moštu 3 kg cukru 70 g kyseliny citronové petol (konzervant Quittin)  Mošt zahřejeme na 80° C, přídáme cukr a zase zahřejeme...

Záznamy: 1 - 6 ze 6