19.11.2012 23:56
recept je: jedno celé vejce, 250 ml rostlinného oleje, čtvrt lžičky soli, trochu pepře, lžička plnotučné hořčice, petrželku (nesmí být mokrá) dáme do vysoké úzké nádoby a tyčovým mixerem táhneme zespodu nahoru okamžitě se udělá tuhá hmota. a za pár vteřin je hotová majonéza
a tatarku domíchám...
24.10.2012 21:39
Kilogram dobře omytých jablek zbavených stopek a okvětí nastrouháme na hrubém nerezovém struhadle i se slupkami a jadérky. Vložíme je do pětilitrové sklenice, zalijeme studenou vodou ( asi 5 cm pod okraj) přiklopíme talířkem a necháme v teple. Dvakrát denně obsah láhve promícháme.
Zhruba po 10...
14.10.2012 23:30
FAZOLOVÝ SALÁT:
výborné i jako hlavní jídlo nebo s klobásou, velmi chutné, zavařená rychlovka.
1kg fazolí
1kg cibule
1kg rajčat
1kg papriky
Vše nakrájet
Ocet, cukr,
Deko,
olej,
bobkový list.
Fazole vařit do poloměka (cca 15min) v...
14.10.2012 22:08
Domácí gel na praní
Ekologický, šetrný k pokožce a také velmi levný prací prostředek.
Potřebujeme:
prací mýdlo - jelen, lanza (musí se nechat vyschnout je mazlavá)
soda na praní v prášku 1/4 sáčku což je 75g
teplá voda
uzavíratelná nádoba na cca 10 litrů
Mýdlo...
14.10.2012 16:50
Jablečný sirup z moštu. Jablka vymoštujeme, necháme jeden den odstát a potom nabíráme shora aby se nám kal nedostal do sirupu.
Potřebujeme:
6,5 litru moštu
3 kg cukru
70 g kyseliny citronové
petol (konzervant Quittin)
Mošt zahřejeme na 80° C, přídáme cukr a zase zahřejeme...